YSK, AK Parti'nin "Millet İttifakı'nda yer alan 4 siyasi partinin aday listesi vermediği diğer iki partinin ise bazı illerde liste sunmadığı gerekçesiyle oy pusulasından Millet İttifakı'nın çıkarılması ve ittifaktaki her partinin oylarının ayrı ayrı hesaplanması" talebiyle yaptığı başvuruyu reddetti
AK Parti'nin YSK Temsilcisi Recep Özel tarafından yapılan başvuruda, Millet İttifakı'nın Yüksek Seçim Kurulu'na sunmuş olduğu ittifak protokolünde 6 siyasi partinin yer aldığı hatırlatılarak, "İttifakın oy pusulasındaki yerlerinin tespitine istinaden ittifak ve ittifak içerisindeki siyasi partiler için ayrı ayrı kura işlemi yapıldığı, ancak ittifak içerisindeki 4 siyasi partinin aday listesi vermediği, diğer iki partinin ise bazı seçim çevrelerinde aday listesi sunmadığı buna rağmen ittifak protokolünü değiştirmeye yönelik herhangi bir ek protokol sunmadıkları" görüşüne yer verildi.
Başvuruda, ortada geçerliliğini yitirmiş bir protokolün bulunduğu gerekçeleriyle oy pusulalarında Millet İttifakı ibaresi bulunmaması, her siyasi partiye müstakil olarak yer verilmesi, ayrıca baraj hesaplamasının da her bir siyasi parti için ayrı ayrı yapılması gerektiği vurgulandı.
Talebi değerlendiren YSK, oy pusulasından Millet İttifakı ibaresinin çıkarılması başvurusunu reddetti.
YSK gerekçeli kararında "İttifak" kelimesinin tanımını da yaptı.İttifak kelimesinin anlam olarak, "beraber hareket için sözleşme", "söz birliği etme", "anlaşma, uyuşma, bağlaşma", "birleşme" gibi anlamlara geldiği belirtildi. Bir ittifaktan söz edilebilmesi için belirli bir konuda bir araya gelen, anlaşan asgari iki tarafın bulunması gerekliliğinin altı çizildi. Verilen kararda, oy pusulalarında ittifak isminin kullanılması için, o seçim çevresinde ittifakta yer alan partilerden en az ikisinin yer alması gerektiği vurgulandı. Kararın sadece Millet İttifakı için değil, seçime ittifak çatısı altında katılan tüm partiler için verildiği kaydedildi.