Antalya'nın yönetiminin Romalılarda olduğu bir dönemde geçen bu muhteşem hikayede, Aspendos Kent kralının dünyalar güzeli Belkıs adında bir kızı varmış. Aspendoslu 2 mimar kıza aşık olmuş. Kral ikisi arasında seçim yapamayınca aralarında bir yarışma tertipleyerek, “Hanginiz Aspendos kenti için yararlı ve güzel bir eser yaparsa kızım onunla evlenecek” demiş

Kralın yarışma emrinden sonra hummalı bir çalışmaya giren mimarlar eserlerini krala sunmuş.

Mimarlardan biri kentin su ihtiyacını karşılamak adına kente su kemerleri inşa etmiş, diğeri de ihtişamlı Aspendos Tiyatrosu'nu yapmış.

Kral bu iki eserin muhteşemliği karşısında karar vermekte zorlanmış ve kızını en çok kimin sevdiğini anlamak için başka bir yol denemiş. Bu sefer mimarlara “İkinizde çok yararlı eserler yaptınız bunun için sözümü tutup kızımı ortadan ikiye böleceğim ve bir yarısını birinize diğer yarısını diğerinize verip evlendireceğim” demiş.

Mimarlardan biri güzeller güzeli Belkıs’ın ortan ikiye bölünmesine razı olmayıp ben vazgeçtim, kızınızı rakibime verin demiş. Kral da kızının bölünmesine razı olmayacak kadar çok seven mimarın o olduğunu düşenerek kızının bölünmesini istemeyen mimara vermiş. Bir başka inanış da kralın kızını ikiye böldüğü ve bu yüzden Aspendos tiyatrosunda yarım bir kız heykeli bulunduğu şeklindedir.

ASPENDOS TİYATROSU'NA NASIL GİDİLİR?

Antalya Kitap Fuarı ziyaretçi akınına uğruyor Antalya Kitap Fuarı ziyaretçi akınına uğruyor

Aspendos Antalya- Alanya yolunun 44 kilometresinden kuzeye dönen yolu izleyerek gidebilirsiniz. Antalya’ya 50, Alanya’ya 94, Side’ye 35 km uzaklıktadır.